Pedagogisk innhold

Vi arbeider for at barnehagen skal ha et fysisk og psykisk helsefremmende miljø for alle barn. Barna skal oppleve å bli sett, hørt og anerkjent, og oppleve trygghet og nærhet i hverdagen.

Pedagogisk arbeid 

I Lekeklossen barnehage Løvåsen skal barna møte voksne som er tilstede, viser omsorg, er engasjert og inkluderende. 

Vi skal resepktere hverandre og anerkjenne barnas egenverdi. 

I vårt pedagogiske arbeid bruker vi rammeplan for barnehager, og utarbeider en årsplan. I tillegg synliggjør vi ulike prosjekter, tema og områder vi arbeider med i periodeplaner, samt dokumnetsjon av vårt arbed.

Vi jobber også forebyggende mot vold og overgrep, samt mobbing og krenkelser. Hvor det er utarbeidet to ulike veiledere som alle i personalet er godt kjent med. 

 

Barns medvirkning

Barnehagen ivaretar barnas rett til medvirkning, og lar ofte barna medbestemme i sin hverdag. Vi tar barna med på utflukter i skog og mark, utarbeide lekerom i barnehagen som er temabasert og har førskoledag for skolestarterene. Vi har også innført barnad dag, hvor barna skal få bestemme store deler av dagens innhold utifra hva de selv har lyst til. 

 

                  

Læring gjennom opplevelser

Vi gir barna ulike erfaringer, og er opptatt av læring gjennom opplevelser. Vi benytter oss av barnehagens nærhet til naturen, har vår helt egen grillhytte hvor vi lager mat, drar på biblioteket, er på museum og mye mer.